مقدمه

مترجم واژه ی بابیلون در سال ۱۹۹۷ عرضه شد. البته ایده ی اولیه ی آن در سال ۱۹۹۵ برای ترجمه ی انگلیسی – عبری شکل گرفت و هدف آن بود که بدون ایجاد وقفه در خواندن متن، آن را ترجمه کند. روش کار به گونه ای است که با راست کلیک (ترکیب آن با دکمه ی کنترل و …) روی یک واژه، پنجره ی بابیلون حاوی ترجمه ی آن واژه ظاهر می‌شود. ابزار تبدیل واحد پولی هم یکی دیگر از امکانات این برنامه است.

بابیلون یک موتور تشخیص متن از تصویر (OCR) دارد که در محیط برنامه‌های مختلف ویندوز مانند ورد، آئوتلوک، اکسل، اینترنت اکسپلورر و آدوب آکروبات با یک کلیک فعال می‌شود و ترجمه ی واژه را در همان پنجره نمایش می‌دهد.

بابیلون ۸ امکان ترجمه ی متنی، صفحه ی وب و فایل را برای ۳۳ زبان به همدیگر فراهم می‌سازد و با غلط یاب املایی میکروسافت آفیس هم سازگاری دارد.


صفحه ی ترجمه ی بابیلون نگارش ۸

نگارش ۹ این نرم‌افزار (در زمان نگارش این مقاله) آخرین نگارش آن است که امکانات زیر را فراهم می‌نماید:

  1. ترجمه ی واژه فقط با یک کلیک در محیط هر نرم‌افزار
  2. ترجمه به ۷۵ زبان
  3. انجمن الکترونیکی مترجمان (Live Translation Community) که امکان تعامل و ارتباط با مترجمان حرفه ای سرتاسر جهان را فراهم می‌کند.
  4. غلط یابی و امکان درست نوشتن که به شما اطمینان می‌دهد قواعد املایی و گرامری را رعایت کنید.
  5. بیش از ۲۰۰۰ عنوان واژه نامه از ناشران مشهور جهان
  6. دسترسی با یک کلیک به ویکی پدیا برای ۲۵ زبان
  7. ارتباط با غلط یاب آفیس میکروسافت
  8. ترجمه ی صفحه ی وب و فایل‌های حاوی متن
  9. تبدیل واحد‌های اندازه گیری، واحد پول و ساعت کشور ها

بابیلون برای محیط سیستم عامل ویندوز، مکینتاش، آیفون و بلک بری ارایه می‌شود.

واژه نامه‌ها و دایره المعارف ها

با پرداخت هزینه ی بیشتر، امکان استفاده از دایره المعارف بریتانیکا، واژه نامه انگلیسی آکسفورد، لاروس و واژه نامه ی دانشگاهی مریام-وبستر را نیز خواهید داشت. موتور تبدیل متن به گفتار برای شنیدن تلفظ واژه و همچنین امکان جستجوی واژه‌های هم خانواده نیز وجود دارد.

از سال ۲۰۰۶ امکان دسترسی به ویکی پدیا نیز وجود دارد. بدین صورت که پاراگراف نخست از توصیف یک واژه در ویکی پدیا نمایش داده می‌شود و کاربر می‌تواند با یک کلیک به طور مستقیم مدخل مربوط به آن واژه را ببیند.

کارکرد شبیه بدافزار در تاریخ ۷ آگوست ۲۰۱۰ شرکت میکروسافت کارکرد این نرم‌افزار را با عنوان “Adware: Win32/Babylon” به عنوان بدافزار در بانک اطلاعاتی ویروس‌های برنامه ی ضد ویروس اش اعلام کرد. پس از رفع نقص و اعلام کمپانی بابیلون در تاریخ ۲۳ آگوست ۲۰۱۰ نام این نرم‌افزار از فهرست بدافزار‌ها حذف گردید.

فایل‌های لغت نامه

بابیلون از فرمت فایل اختصاصی خود با پسوند .bgl استفاده می‌کند که سرنام واژه‌های Babylon Glossary است. لازم است که این فایل‌های به مجموعه ی واژه نامه‌های بابیلون اضافه شوند. به هنگام استفاده می‌توان هر کدام از واژه نامه‌های نصب شده را به صورت موقت غیر فعال کرد.

http://www.babylon-software.com/free-dictionaries/languages/persian/

بابیلون یک ابزار رایگان به نام Babylon Glossary Builder ارایه می‌دهد که کاربر توسط آن می‌تواند واژه نامه ی مورد نظر خودش را به صورت یک فایل bgl ایجاد و منتشر نماید.

پنجره ی افزودن واژه نامه به نرم‌افزار – نگارش ۹

صفحه ی ترجمه ی واژه – بابیلون ۹

صفحه ی انتخاب زبان در بابیلون ۹