اگر ویندوز را تازه نصب کرده‌اید یا نکات فنی خاص تنظیم ویندوز را می‌خواهید بدانید، حتما مطلب «نصب ویندوز – آموزش تصویری همراه با توضیحات فنی تنظیم ویندوز» را بخوانید

درایور لپ‌تاپ لنوو را مانند تمام برندهای مشابه می‌توانید از بخش پشتیبانی سایت آن دانلود کنید.

گام ۰: راه حل میانبر دانلود درایور لپ‌تاپ لنوو

  • دانلود از سایت درایورپک https://driverpack.io/fa/laptops/lenovo
  • پس از باز کردن لینک، فهرست تمام مدل‌های لپ‌تاپ‌های لنوو را خواهید دید. روی نام مدل کلیک کنید و از صفحه‌ای که باز می‌شود یکی یکی درایورها را دانلود کنید.
  • اخیرا به دلیل تحریم‌ها، سایت لنوو روی ایران مسدود شده است و برای دسترسی به سایت لنوو نیاز به دور زدن آی‌پی است که ممکن است سرعت پایین داشته باشد.
  • لینک فهرست درایورهای تمامی دستگاه‌های لنوو علاوه بر لپ‌تاپ https://driverpack.io/fa/manufacturers/lenovo

دانلود درایور از سایت کمپانی لنوو

گام ۱- ورود به بخش دانلود درایور لپ‌تاپ لنوو

وارد آدرس lenovo.com بشوید. روی گزینه پشتیبانی (support) از منوی بالا کلیک کنید.

یک منوی دیگر باز می شود. روی گزینه پشتیبانی فنی – آپدیت درایورها (Technical Support – Update Drivers) کلیک کنید تا صفحه مربوط به آن باز شود.

می‌توانید از همان اول آدرس http://support.lenovo.com را باز کنید تا صفحه مذکور باز شود.

گام ۲ – انتخاب مدل

به چند شیوه می‌توانیم مدل لپ‌تاپ لنوو را انتخاب کنیم تا به صفحه دانلود درایور لپ‌تاپ هدایت شویم.

شیوه ۱:  تشخیص خودکار مدل توسط برنامه لنوو سرویس بریج

روی لینک Detect my product کلیک کنید.

پنجره نصب برنامه لنوو سرویس بریج (Lenovo Service Bridge) باز می‌شود. پس از نصب این برنامه خواهید توانست مدل لپ‌تاپ را تشخیص دهید. در این پنجره شرایط نصب و استفاده از برنامه را می‌بینید، روی دکمه Continue کلید کنید تا به صفحه دانلود برنامه سرویس بریج بروید.

درایور لپ‌تاپ لنوو

پنجره انتظار به شکل زیر نمایش داده می‌شود. صبر کنید تا دانلود مرحله اول برنامه انجام شود.

درایور لپ‌تاپ لنوو

بلافاصله پس از پایان دانلود، پنجره نصب را به شکل زیر خواهید دید. در مرحله اول از شما تأییدیه خواهد گرفت که آیا اجازه می‌دهید این برنامه از شرکت لنوو روی ویندوز نصب شود؟ چون این برنامه به سخت‌افزار لپ‌تاپ دسترسی خواهد داشت، از کاربر چنین مجوزی را دریافت می‌کنند. (در واقع مثل کشور خودمان نیست که برای خرید شارژ اپلیکیشنی نوشته‌اند که به مکان گوشی و اسمس و شماره تلفن‌ها هم دسترسی دارد!) دکمه Install را بزنید تا به صفحه بعد بروید.

درایور لپ‌تاپ لنوو

منتظر باشید تا برنامه سرویس بریج دانلود شود.


پس از دانلود و اجرای خودکار برنامه، صفحه مرورگر به شکل زیر باز می‌شود و همزمان با نمایش مدل و شماره سریال لپ‌تاپ، سیستم عامل فعلی (در این مثال ویندوز ۱۰ نگارش ۶۴ بیت) است. با کلیک روی فلش می‌توانید سیستم عامل دلخواه‌تان (مثلا ویندوز سون) را انتخاب کنید. البته به شرطی که کمپانی سازنده برای این مدل، سیستم عامل مورد نظر را پشتیبانی کند.

با کلیک روی لینک Change Product می‌توانید مدل دیگری را انتخاب نمایید.

در ستون سمت راست صفحه، روی لینک پشتیبانی (Support) کلیک کنید. در بین گزینه‌ها درایور و نرم‌افزار (Driver & Software) را کلیک کنید، تا وارد صفحه دانلود درایورها بشوید.

شیوه ۲: انتخاب از فهرست محصولات

در صفحه‌ی پشتیبانی support.lenovo.com اول روی آیکن گروه محصولات مورد نظر (در اینجا لپ‌تاپ) کلیک کنید. دو فهرست بازشو (Combo Box) ظاهر می‌شود. اولی برای انتخاب سری ساخت محصول است. باید با توجه به مدل لپ‌تاپ لنوو که می‌دانید سری ساخت را انتخاب کنید. در این مثال ما سری G را انتخاب کرده‌ایم. (G Series)

مرحله بعدی از منوی کناری (Select Sub Series) فهرست مدل‌های سری ساخت مورد نظرتان نمایش داده می‌شود

مدل دقیق را از فهرست باز شوی بعدی انتخاب نمایید.

در این مثال ما مدل G510 را انتخاب کرده‌ایم.

به محض انتخاب مدل، به طور خودکار به صفحه مشخصات محصول هدایت خواهید شد.

درایور لپ‌تاپ لنوو

انتخاب آن‌چه که لازم دارید، برای دانلود درایور لپ‌تاپ لنوو

در منوی افقی بالای صفحه گزینه Driver & Software را کلیک کنید. صفحه زیر را خواهید دید. فهرست فایل‌های آماده دانلود نمایش داده می‌شود. فهرست را می‌توانید خلوت کنید.

فهرست بازشوی Component قطعه یا برنامه مورد نظر را انتخاب می‌کند. مثلا Display and Video برای کارت گرافیک. BIOS/UEFI برای آپدیت بایوس. AUDIO برای کارت صوتی و … .

فهرست بازشوی Operating System برای سیستم عامل است. اینجا به طور خودکار ویندوز ۱۰ نگارش ۶۴ بیت انتخاب شده است. می‌توانید سیستم عامل دیگری مانند ویندوز ۸٫۱ انتخاب کنید. سیستم عامل مورد نظر باید توسط کمپانی برای این محصول پشتیبانی شده باشد. گاهی مثلا درایور ویندوز سون را فقط خواهید دید ولی با امتحان و نصب احتمال زیادی دارد که با سیستم عامل نزدیک به خودش (مانند ویندوز ۸) سازگار باشد.

Severity به معنی شدت اهمیت است. که در خصوص آپدیت‌های درایور یا بایوس که Critical (بحرانی) یا Normal (معمولی) است. آپدیت معمولی را می‌توانید صرفنظر کنید. ولی آپدیت حساس و بحرانی را اگر نصب نکنید ممکن است باعث باز شدن راه نفوذ در اینترنت یا هنگ کردن سیستم بشود.

گاهی می‌بینید که یک قطعه مثلا کارت گرافیک بیش از یک فایل برای دانلود دارد. در این حالت معمولا فایلی که تاریخش جدیدتر باشد باید دانلود کنید چون آخرین به روز رسانی را دارد. لکن تمام آپدیت‌ها را در سایت می‌گذارند و با آمدن آپدیت جدید، قدیمی را حذف نمی‌کنند. مثلا آپدیت جدید درایور کارت گرافیک ممکن است در یک حالت بسیار استثنایی باعث بروز نقص در اجرای یک برنامه قدیمی (مانند یک بازی یا برنامه گرافیکی) بشود. در چنین حالتی مجبور خواهیم بود نسخه جدید را حذف کنیم و همان نسخه قدیمی را استفاده کنیم.

درایور لپ‌تاپ لنوو

 

حالا هر کدام از فایل‌های مربوط به درایور لپ‌تاپ لنوو را می‌توانید دانلود کنید. آیکن فلش سرپایین آبی رنگ را در سمت راست صفحه کلید کنید تا دانلود شود.

 

آپدیت بایوس