توضیح استخراج بیتکوین با یک مثال ساده

سازمان‌ها و ادارات برای انجام کارهای‌شان از کامپیوتر استفاده می‌کنند. همیشه این کامپیوترها را به صورت استعلام/مناقصه خریداری می‌کنند و هر چند سال یک بار که کامپیوترها فرسوده می‌شوند، آن‌ها را ارتقا داده یا تعویض می‌کنند.

حالا فرض کنید بانک ملی شعبه بازار، مناقصه خرید ۱۰۰ دستگاه کامپیوتر را اعلام کند و شرایط به گونه‌ای باشد که کامپیوترها را نخرد. در واقع شما که تأمین‌کننده کامپیوتر هستید، به جای فروش کامپیوترها به بانک، آن‌ها را در بانک مستقر کنید و همچنان کامپیوتر متعلق به خود شما باشد. در این حالت استهلاک و خرابی کامپیوترها به عهده‌ی شما خواهد بود.

در عوض بانک متعهد می‌شود، به ازای هر تراکنش مالی که در آن شعبه انجام شد، درصدی را به عنوان کارمزد به شما بدهد. برای تأمین این ۱۰۰ دستگاه کامپیوتر، ممکن است یک شخصی ۱۰ تا، دیگری ۵ تا، دیگری ۳۰ تا و … سهم داشته باشند و طبیعتا هر کدام به نسبت تعداد کامپیوترهایی که در بانک قرار داده‌اند، کارمزد بگیرند.

مشابه همین کار در ابعاد بزرگ چند میلیونی، برای بیتکوین و سایر رمزارزها انجام می‌شود، با این تفاوت که لازم نیست شما دستگاه‌های ماینر را در یک جای مشخص قرار بدهید، چون اساسا جایی به نام بانک مرکزی بیتکوین یا بانک مرکزی اتریوم و … وجود ندارد و همه به صورت توزیع‌شده، در نگهداری اطلاعات حساب‌ها و تراکنش‌ها سهیم هستند.

 

شرح جدول ماینرها

در این صفحه جدول مشخصات تمامی ماینرهای ساخته شده توسط کمپانی‌های معتبر از سال ۲۰۱۴ تا امروز را می‌توانید ببینید. اطلاعات جدول شامل مدل و شرکت سازنده، سال و ماه ارایه به بازار، توان استخراج (هش ریت)، وات مصرفی، استخراج سالیانه بر حسب بیتکوین و همچنین هزینه برق ماهیانه بر حسب تعرفه برق صنعتی می‌باشد. میزان دسی‌بل صدای ماینرها را از جدول حذف کردم چون اغلب بالای ۶۰db هستند که در این سطح نویز، تفاوت چندانی بین ۶۰ و ۸۰ نیست.

همچنین لینک اطلاعات بیشتر در گوگل‌شیت را هم می‌توانید ببینید. در آن لینک، آمپر مصرفی، هزینه برق صادراتی و زمان بازگشت سرمایه هر دستگاه برای هر دو نرخ صنعتی و صادراتی، جهت مقایسه آورده شده است. البته قیمت‌های اعلام شده برای تمام دستگاه‌ها در دسترس نیست. برخی دستگاه‌ها هم در بازار ایران وارد نشده‌اند.

  • این فهرست و میزان درآمد آن مرتبا به روز می‌شوند.
  • اگر ماینری را در این فهرست ندیدید، در معتبر بودنش شک کنید. چون این دستگاه‌ها از فهرست مرجع جهانی در این صفحه نوشته شده‌اند. بنابراین تا زمانی که نام دستگاه ماینر را در این فهرست ندیده‌اید، برای خرید آن اقدام نکنید.
  • معتبرترین کمپانی تولید دستگاه ماینر در این چند سال تا به امروز (سال ۲۰۱۹) Bitmain است که ماینرهای آن با نام انت‌ماینر، به طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ درصد از بقیه برندها گرانتر هستند. اگر فهرست را بررسی کنید خواهید دید که تا این لحظه (سپتامبر ۲۰۱۹) از تمام مدل‌های تولید شده‌ی کمپانی بیت‌مین صرفا دو مدل هستند که زیان‌ده شده‌اند و بقیه هنوز سودآور هستند. با بررسی اطلاعات تمامی ماینرهای بیتکوین که در جدول آورده‌ام به راحتی می‌توانید نامه‌ی اعمال شرکت‌های تولیدکننده ماینر را ببینید و راحت‌تر تصمیم بگیرید.
  • اغلب مشاورهای استخراج ارز دیجیتال، هزینه‌های پنهان را در نظر نمی‌گیرند و صرفا قیمت دستگاه و پول برق و درآمد ماهیانه فعلی را در محاسبات لحاظ می‌کنند، در حالی که استهلاک اغلب این دستگاه‌ها به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۰ درصد در سال است. به علاوه به طور طبیعی، رفته رفته، توان استخراج دستگاه‌ها با همان هش‌ریت اولیه‌ای که داشته‌اند کمتر می‌شود، بنابراین با درآمد فعلی نباید انتظار داشته باشید که محاسبات و پیش‌بینی‌های شما درست در بیاید.
  • روند صعودی ارزش بیتکوین (و بقیه ارزهای رمزپایه) و پیش‌بینی‌های کارشناسان خبره بازارهای مالی نشان می‌دهد که این روند ادامه خواهد داشت. بنابراین در نهایت استخراج بیتکوین در ایران سودآور است.

این که چه دستگاهی را انتخاب کنید بستگی به امکانات مربوط به برق، شرایط مالی شما و استراتژی مرتبط با وضعیت بازار ارز رمزپایه دارد. برای مشاوره در این خصوص می‌توانید با تلفن ۰۲۱۲۲۴۴۸۴۰۴ یا فرم تماس با من تماس بگیرید.

مشاهده فهرست مشخصات دستگاه‌های ماینر

برای آگهی خرید و فروش دستگاه ماینر، صفحه «بازار ماینر» را باز کنید.

برای دیدن فهرست با جزئیات بیشتر روی این لینک کلیک کنید.