نکات مهم ثبت دامنه وبسایت اینترنتی
انتخاب نام دامنه
نام دامنه حتیالامکان باید کوتاه و گویا باشد. اگر ارتباط تان با مشتریان به گونهای است که اغلب به صورت تلفنی یا شفاهی ممکن است نام سایت را اعلام کنید، بهتر است از نامهایی استفاده کنید که نوشتار انگلیسی آنها در عُرفِ کاربرِ ایرانی چند حالتی نباشد. مثلا oo و ou یا gh و q و امثالهم.
مالکیت دامنه
ثبت دامنه وبسایت اینترنتی به عنوان بخش مهمی از برند تجاری باید در اختیار صاحب امتیاز اصلیِ سایت باشد. انجامِ این کار توسطِ پیمانکار یا شخصی غیر از مالکِ سایت ممکن است در زمانهایی مانند بروز اختلاف و دعوا و … برای صاحب سایت مشکل ایجاد کند.
مدت اعتبار نام دامنه
برای ثبت دامنه وبسایت اینترنتی -که نقطه شروع بخش الکترونیک تجارت شما است- هـرگـز نـام دامـنه را یـکسـاله انتـخـاب نکنید. بخصوص در مواردی که ارتباطات بینالمللی خواهید داشت، مشاهده مدت اعتبار یکساله (از طریق سرویس عمومی whois) از طرفِ بازدید کننده باعث میشود که شما را آنچنان که شایسته است جدی نگیرند. از طرف دیگر اعتبار ۱ ساله نامِ دامنه باعث میشود که رتبه موتور جستجو به حدِ مطلوب نرسد.
اغلب طراحان وب سایت برای این که قیمت راه اندازی اولیه سایت اینترنتی ارزان تمام شود، دامنه و میزبان وب را ۱ ساله ثبت می کنند. به عنوان مشتری در نظر داشته باشید که ثبت دامنه یا میزبان وب، هیچ سود مالی برای طراح وب سایت ندارد. از طراح وب بخواهید که شما را راهنمایی کند تا دامنه را خودتان ثبت کنید و در اختیار داشته باشید. اگر خودتان زیاد درگیر مسائل دیجیتال و … نیستید و حدس می زنید که مثلا ممکن است یک وقت پسورد ایمیل تان را از دست بدهید، می توانید این کار را به یکی از نزدیکان مطمئن خود بسپارید.
ثبت نام دامنه با پسوند های غیر از پسوند اصلی
هر نام تجاری باید با اولین پسوند در دسترس (معمولا .com) و همچنین با پسوند محلی مرتبه اول و دوم کشور محل ثبت (در صورت امکان) ثبت شود. مثلا .ir و .co.ir در کنار .com که این کار برای پیشگیری از سؤاستفاده افراد سودجو لازم است. افراد به راحتی می توانند با استفاده از نام مشابه و پسوندی دیگر سایت را با پسوندی که هنوز آزاد است، ثبت کنند و حتی با طراحی محتوای مشابه سایت اصلی از طریق موتور جستجو مشتریان یک نام تجاری را به سمت خود بکشند.
توجه: اگر اسم انتخاب کرده اید و می بینید که دامنه اینترنتی با پسوند دات کام قبل از شما ثبت و به صورت یک وبسایت فعال است، از این اسم بگذرید.
به هر دلیلی اگر خواستید با پسوند غیر از دات کام مثلا دات آیآر کار کنید، حواستان باشد که دامنه دات کام، آزاد نباشد. حتما دات کام را ثبت کنید و داشته باشید.
- برای ثبت دامنه با پسوند دات آی آر باید به وبگاه مرکز ثبت دامنههای کشوری ایران (ایرنیک) به نشانی http://nic.ir -که به پژوهشگاه دانشهای بنیادین متعلق است- مراجعه نمایید.
- مستقیما خودتان در این سایت، ثبتنام نمایید. ثبتنام در ایرنیک رایگان است.
- مطلقا از سایتهای واسطه که با ارایه تخفیف در هزینه ثبت شما را به استفاده از سرویسشان تشویق میکنند، استفاده نکنید.
- با توجه به محدودیت زمان فعالیت پشتیبانی ایرنیک، در روزهای تعطیل، یا ساعتهای آخر وقت روزهای پیش از تعطیل اقدام به ثبت و پرداخت نکنید. چرا که در صورت ناموفق بودت پرداخت اینترنتی بانک، یا معلق ماندن ثبت دامنه به هر دلیلی، مجبور میشوید صبر کنید تا در ساعت اداری غیر تعطیل با پشتیبانی تماس بگیرید. گاهی همین فاصله زمانی اگر بیش از ۴۸ ساعت بشود و دامنه معلق شما آزاد بشود، اشخاص سودجو آن را ثبت میکنند.
ثبتِ «نام تجاری» در شبکه های اجتماعی
در سریعترین زمان باید نامهای مشابه در شبکههای اجتماعی فیسبوک، توئیتر، گوگل پلاس و یوتیوب (و سرویسهای ویدئوی داخلی مانند آپارات)، لینکدین، اینستاگرام، اسکایپ، میکروسافت و همچنین سرویس های بلاگ مانند وردپرس و بلاگر و … هم برای استفاده های احتمالی آینده و هم برای پیشگیری از سؤ استفاده افراد سودجو، ثبت کنید.
اگر برای یک شخص حقوقی (مانند شرکت یا مؤسسه) میخواهید صفحه فیسبوک داشته باشید، لازم است که اول خودتان در فیسبوک ثبتنام کرده باشید، سپس یک برگه (پیج) متناسب با محتوای سایت در فیسبوک درست کنید.
اگر برای وب سایت متعلق به شخص حقیقی میخواهید، صفحه فیسبوک داشته باشید، دقت کنید که آن شخص بهتر است در فیسبوک اکانت شخصی داشته باشد (اکانت شخصی همان حالتی هست که افراد درخواست دوستی میدهند) سپس یک صفحه رسمی (Official Page) با نام خودش شخص بسازید. مثلا اگر نام شخص امیر موسوی است، اکانت شخصیاش ممکن است به آدرس https://facebook.com/amir.moosavi و صفحه رسمی فیسبوک به آدرس https://facebook.com/amir.moosavi.official باشد.
توجه کنید که اکانت شخصی برای تعداد دوستان محدودیت دارد. در ضمن دلیلی ندارد که طرفداران یا مشتریان یک شخص، محتوای پیامها و دوستان و عکسهای خصوصی وی را در فیسبوک ببینند. ولی اگر پیج رسمی باشد، به هر تعداد افراد میتوانند آن را لایک کنند و مطالب وبسایت را در آن دنبال نمایند.
گاهی آدرس اولیه اختصاص داده شده به برگه، به صورت عددی است و تا زمانی که تعداد لایکهای صفحه به عدد حداقلی (مثلا ۲۵ نفر) نرسد، فیسبوک اجازه ثبت آدرس به صورت نام را به شما نخواهد داد. پس برای چنین چیزی از قبل آمادگی داشته باشید و از افراد نزدیک و مورد اعتماد خود بخواهید که صفحه را لایک کنند.
من برای برای طراحی و راهاندازی وبسایت اینترنتی شما چه کارهایی میتوانم انجام دهم؟
- من طراحی وبسایت و فروشگاه اینترنتی را با سامانه مدیریت محتوای وردپرس و ووکامرس انجام میدهم.
- با توجه به این که بالای ۵۰% استفاده از اینترنت از طریق مرورگر های موبایل و تبلت انجام میشود، سایت شما را به صورت موبایلی (ریسپانسیو) طراحی میکنم تا کاربران و بازدیدکنندگان موبایل راحتتر سایت شما را ببینند.
- با بهینهسازی سایت شما در موتور جستجو (سئو) میتوانم سایت شما را به صفحه اول موتور جستجوی گوگل برسانم.
- اپ موبایل برای وبسایت و فروشگاه و یا به صورت جدای از وبسایت اینترنتی طراحی میکنم.
- اگر وب سایت از قبل دارید میتوانم یک ارزیابی و آنالیز رایگان روی وب سایت تان انجام دهم و پیشنهاداتی برای بهبود و رفع نقص به شما ارایه کنم.
برای این موراد و هر آنچه که در نظر دارید، با من تماس بگیرید. ایمیل info@m0911.com یا واتسآپ
برای طراحی و راهاندازی وبسایت اینترنتی سؤال دارید؟
طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی با وردپرس و ووکامرس، دیده شدن در نتایج جستجوی گوگل، امکان نمایش درست سایت روی موبایل