اهمیت https در سئو و این که یک وبسایت از پروتوکل امن استفاده کند یک اولویت برای موتورهای جستجوگر است. ولی تغییرات اخیر در مرورگر گوگل کروم باعث شده است که برای مرورگرها هم مهم باشد.
https و رفتار مرورگر اینترنت
گوگل با چالشهای امنیتی وب با استفاده از مرورگر خودش یعنی کروم، مقابله میکند. آنها در فوریه ۲۰۱۸ اعلام کردند که از نسخه ۶۸ مرورگر گوگل کروم –که جولای ۲۰۱۸ عرضه میشود- تمام وبسایتها (صفحات وب) که تأییدیه https نداشته باشند با برچسب ناامن (Not Secure) نمایش داده خواهند شد. این در حالی است که پیش از این اگر صفحاتی که فرم ورود اطلاعات مانند پسورد یا پرداخت بانکی داشتند یا برای سرچ استفاده میشدند، ملزم به استفاده از ssl بودند و در صورت عدم استفاده، برچسب ناامن برای آن ها نشان داده میشد.
مرورگر گوگل کروم نگارش ۶۸ به بعد هشدار “Not Secure” را برای تمام صفحاتی که https نباشند، نشان خواهد داد.
در حالی که رفتار و کارکرد یک مرورگر اینترنت ربطی به بازاریابی جستجوی اینترنتی ندارد، ولی این کار روی ارزیابی مخاطبان و جستجوگران با کیفیت سایت (و در نتیجه شرکت یا سازمان) شما اثر خواهد گذاشت.
نتایج ارگانیک جستجوی اینترنتی بهترین راه برای این است که مردم با کسبوکار شما آشنا بشوند و شما هم خبردار بشوید که آنها راجع به شما چه فکر میکنند و از شما چه میخواهند. بنابراین تجربه بازدید آنها از سایت شما بسیار در این که نظرشان مثبت یا منفی باشد، مؤثر است.
دیدن پیام هشدار امنیتی در مرورگرشان وقتی که وارد سایت شما میشوند، به آنها علامت میدهد که این سایت یا ریسک دارد یا کیفیتش پایین است. همین تصویر منفی میتواند بازدیدکننده از سایت شما را به سایت رقیبتان هدایت کند. به علاوه وقتی بازدیدکننده از سایت شما زودتر خارج شود، باعث بالاتر رفتن نرخ پرش خواهد شد و نتیجهاش کاهش رتبه سایت شما است، چرا که موتور جستجو از روی این آمار فرض خواهد کرد، بازدیدکنندگان آن چیزی را که به دنبالش هستند -و موتور جستجو (گوگل، بینگ و …) آن ها را به سایت شما هدایت کرده است- در سایت شما پیدا نمیکنند. در نتیجه به تدریج رتبه سایت شما کمتر میشود و این یعنی کاهش بازدید و کاهش تماسهای مخاطبان با Call To Action و کاهش فروش و درآمدتان.
بنابراین یک تغییر به ظاهر کوچک در برچسب و هشدار امنیتی برای سایت شما توسط مرورگرهایی مانند گوگل کروم میتواند کارایی نتایج جستجوی اینترنتی برای سایت شما را تحت تأثیر قرار بدهد.
به جز اعلام گوگل در خصوص هشدارهای امنیتی وبسایتهای فاقد https بقیه مرورگرها شامل سافاری، فایرفاکس و … نیز در نوار آدرسشان این هشدار امنیتی را خواهند داشت.
بررسی وضعیت و اعتبار گواهی ssl یک وبسایت
علاوه بر اطلاعاتی که مرورگر با کلیک روی نوار آدرس در خصوص تأییدیه ssl به شما میدهد، ابزارهای آنلاین زیادی برای این کار هستند.
- برای نمونه میتوانید سایت https://www.sslshopper.com را برای بررسی اعتبار ssl یک وبسایت استفاده کنید.
- لینک بررسی تأییدیه امنیتی ssl وبسایت خودم در اساسال شاپر
اهمیت https در سئو و تقویت رتبه (رنک)
گوگل مدتها است که در تلاش برای ایمنسازی اینترنت است. ولی هنوز (در فوریه ۲۰۱۸) برای امتیازدهی به پروتوکل ssl سایتها صرفا به بودن https در ابتدای آدرس، بسنده میکند و کاری به این که تأییدیه امنیتی معتبر باشد یا نه، ندارد.
مثلا اگر زمان تأییدیه تمام بشود، بلافاصله هشدار امنیتی در سایت نشان داده میشود که تأییدیه منقضی شده است. یا اگر بدون نصب تأییدیه معتبر، صرفا تنظیمات سایت را به گونهای انجام بدهند که https را در ابتدای آدرس قرار بدهد، باز هم هشدار امنیتی خواهد بود.
یعنی حتی یک https سرکاری هم ابتدای آدرس سایت بگذارند، گوگل به آن یک امتیازی خواهد داد، با این که این شیوه یک ضعف برای غول جستجوی اینترتی یعنی گوگل محسوب میشود، ولی خودِ گوگل گفته است که روی پارامترهای دیگری برای امتیازدهی به رتبه جستجوی سایتها بیشتر کار خواهد کرد.
در فضای رقابتی جستجوی اینترنتی، همین امتیاز ناچیز میتواند شما را بالاتر از رقبایتان در نتایج سرچ نشان بدهد و باعث بازدید و فروش بیشتر از سایت شما بشود.
از آن طرف، بینگ ِ مایکروسافت، دومین جستجوگر بزرگ اینترنت (پس از گوگل) استفاده از ssl برای وبسایت را یک انتخاب دلخواه مالک آن وبسایت تلقی میکند و بابت آن امتیازی به رتبه سئوی سایت نمیدهد. یعنی تا این لحظه (فوریه ۲۰۱۸) داشتن https در نتایج جستجوی بینگ، هیچ اثری روی رتبه سایت ندارد.
انتقال از http به https
فعال سازی https در وبسایت به همین سادگی نیست که یک تأییدیه امنیتی بخرید و آن را نصب کنید و تمام بشود. تمام لینکهای داخلی، لینک تصویرها، ریدایرکتهای ۳۰۱ را باید به https تغییر بدهید. مخصوصا زمانی که یک سایت چند سال سابقه داشته باشد و کلی مطالب و صفحات از قبل در آن باشد و حالا بخواهید پروتوکل را از http به https تغییر دهید، این کار نیاز به یک متخصص دارد.
پس از فعالسازی https باید رتبه سایت در نتایج جستجو حفظ شود. مراحل فنی این کار، عین حالت تغییر آدرسدهی داخلی صفحات و مطالب وبسایت است. موتورهای جستجوگر فرض میکنند که http و https به دو آدرس مجزای وبسایت اشاره میکنند.
بنابراین یک سایت با هر دو پیشوند http و https به طور همزمان ایندکس میشود و با محتوای کپی، هر دو با هم در رتبه ی جستجو رقابت میکنند. در این حالت، موتور جستجو لینک آتوریتی سایت را بین دو نسخه http و https آن تقسیم خواهد کرد که این نتیجه مطلوب نخواهد بود.
بنابراین حواستان باشد که وبسایت خود را در گوگل وبمستر تولز و بینگ وبمستر با پیشوند https برای خودِ دامین و زیردامنههایش (با و بدون www) ثبت و وریفای کنید.
لینک منبع: https://www.practicalecommerce.com/https-important-reasons-seo