خرید ممبر و فالوئر در این بازار تبلیغات و فروش شبکه‌های اجتماعی و موبایلی، یک کسب و کار مرسوم است، ولی این که چقدر می‌تواند اثر بگذارد، می‌خواهیم به آن بپردازیم.

این که یک اکانت اینستاگرام یا توییتر چند نفر فالوئر داشته باشد، یا یک کانال تلگرام چند نفر عضو داشته باشد، یک نوع اعتبار ظاهری برای افراد و صاحبان کانال‌ها و اکانت‌ها شده است. در ضمن بالا بودن تعداد اعضا در یک کانال یا گروه شبکه اجتماعی، می‌تواند مبنای قیمت‌گذاری تبلیغات اینترنتی و موبایلی باشد.

در این نوشتار اول از دیدگاه خریدارِ فالوئر و ممبر صحبت خواهم کرد، یعنی شمایی که صاحب کسب و کار هستید و می‌خواهید در شبکه اجتماعی متعلق به شرکت و سازمان و کسب‌وکارتان با بالا بردن تعداد اعضا، فروش کالا و خدمات را افزایش بدهید، باید بدانید که در اصل این کار چه اثرهایی خواهد داشت و این که چگونه و در چه فاصله زمانی می‌شود تعداد فالوئر را بیشتر کرد. این که صرفا روی کمیت تمرکز کنیم و تعداد بالا برای مان مهم باشد، یا روی کیفیت ارتباط با اعضا و مخاطبان و مشتریان در سایت و شبکه اجتماعی، تمرکز کنیم.

در مرحله دوم، از دیدگاه مخاطبان یک اکانت یا کانال شبکه اجتماعی به این موضوع نگاه خواهیم کرد، چگونه با بررسی وضعیت یک اکانت سر در بیاورید که اعضا و فالوئرها واقعی هستند یا تقلبی و خریداری شده. این که یک نفر شما را فالو می‌کند، به محتوای شما علاقمند است یا هدف دیگری دارد.

خرید ممبر و فالوئر و سین و لایک

خرید ممبر و فالوئر فیک

اهمیت و کیفیت بالا بودن تعداد فالوئر

یکی از سؤالات مهم در بحث شبکه‌های اجتماعی این است: چگونه تعداد فالوئرها را بیشتر کنمفکر نکنید که این مهم نیست، شرایط فالوئرها یا ممبرهای شما بسیار مهم است، اگر شما فالوئر نداشته باشید یعنی دارید خودتان برای خودتان حرف می‌زنید

مثال زیاد بودن تعداد فالوئرها در کسب‌وکار سنتی همان است که یک مغازه را در یک محل پر رفت و آمد داشته باشیم. بخشی از عابرانی که از جلوی مغازه عبور می‌کنند، ویترین آن را تماشا می‌کنند، بخشی از افرادی که ویترین را دیدند، وارد مغازه می‌شوند، بخشی از این ها ممکن است چرخی بزنند و بخشی دیگر ممکن است قیمت هم بپرسند. در نهایت تعدادی از افرادی که قیمت پرسیدند، خرید خواهند کرد.

با بررسی همین نسبت و تقسیم‌شدن، متوجه می‌شوید که هر چه محل شلوغ‌تر باشد احتمال این که تعداد بیشتر از ما خرید کنند بیشتر است.

 خب حالا خرید فالوئر و ممبر چه فایده ای دارد؟

با یک فرضیه عمومی می‌توان گفت، تعداد بالای فالوئر نشان‌دهنده جذابیت و پرطرفدار بودن یک اکانت توییتر یا اینستاگرام (شخصی که مالک اکانت است) یا هر شبکه اجتماعی دیگر بین مخاطبان و به تبع آن کل جامعه است. مثلا رئیس جمهور فالوئرهای زیادی دارد و پر طرفدار است
لکن این فرضیه همزمان نادرست هم خواهد بود اگر فالوئرهای شما روبات باشند یعنی اکانت انسان های واقعی نباشند، یا افراد واقعی باشند ولی مخاطبان اصلی صحبت یا خدمات و کالای شما نباشند.

مطالعه موردی خرید ممبر و فالوئر غیر واقعی

یکی از مشتریان من ده‌هاهزار فالوئر در توییتر داشت و وقتی با ابزار آنلاین TwitterAudit.com اکانت او را بررسی کردم، نتیجه نشان داد که ۹۷% فالوئرهای او به نظر فیک (غیر واقعی) بودند. او در ظاهر مشهور بود ولی در واقعیت تعداد خیلی کمی شنونده‌ی حرف‌هایش بودند.

خب یک مرحله عقب‌تر برویم ببینیم چه خبر است
ایمیلی از یک مشتری دریافت کردم که پرسیده بود
ممبر و فالوئر فیک دقیقا چیست؟ و اصلا چرا شبکه‌های اجتماعی اجازه چنین چیزی را داده‌اند؟

واقعیت چیست؟
در نوامبر ۲۰۱۳ جف الدر مقاله‌ای در وال استریت ژورنال با عنوان «گزارش کارخانه ساخت روبات توییتری» نوشت و در آن توضیح داد که چطور ۱۰۰۰ فالوئر را به قیمت ۵۸ دلار از شخصی خریده بود که ۶ سال کارش این بوده برای ۵۰ مشتری ۱۰هزار روبات توییتری را بگرداند که صرفا آن افراد را در شبکه اجتماعی پر طرفدار نشان دهد. در آن مقاله اشاره شده بود که این اکانت‌های تقلبی که توسط ربات‌ها (یا بات‌ها) کار می‌کنند، حتی توانسته بودند در ترندهای توییتر هم اثر بگذارند!
در گزارش امنیتی همان سال ۲۰۱۳ توییتر مدعی شد کمتر از ۵% از کل ۲۳۰ میلیون کاربرانش فیک هستند که البته محققان و کارشناسان مستقل، معتقدند تعداد کاربران تقلبی بیشتر از این است.

طبق گزارش نیویورک تایمز در سال ۲۰۱۳ حدود ۴% یا ۲۰میلیون کاربران توییتر، فیک هستند و این عدد توسط یک شرکت ایتالیایی تأیید شد که ادعا می‌کرد ۲۰ میلیون کاربر فیک توییتر پیدا کرده است. به علاوه نرم‌افزاری که به اسپمرها امکان می‌دهد به تعداد نامحدود اکانت فیک ثبت نام کنند.

چرا توییتر اجازه می‌دهد که فالوئر فیک وجود داشته باشد؟

جوابش روشن است، آنها اجازه نمی‌دهند و روز به روز شیوه‌های کشف و تشخیص واقعی یا تقلبی بودن اکانت‌ها بیشتر معلوم می‌شود. درست مثل این است که بپرسیم «چرا هکرها اجازه دارند که به سایت‌های سازمان‌های دولتی حمله کنند و آن را از کار بیندازند» یا «چرا آدم‌ها اجازه دارند که از بانک سرقت کنند» خب این ها نیاز به اجازه من و شما ندارند، چالش اصلی این است که چگونه جلوی این ها ایستادگی کنیم.ممبر فیک بر خلاف قوانین توییتر است و توییتر به شدت پیگیر است که این اعضا را شناسایی و مسدود کند، لکن برخلاف فیسبوک، توییتر اجازه استفاده بیش از یک اکانت را به یک کاربر می دهد.

البته این مورد که اشاره شده است مربوط به گزارش سال ۲۰۱۳ است و شرایط استفاده سرویس‌های آنلاین همیشه در حال تغییر است. مثلا این که یک شماره موبایل را برای بیش از یک ثبت نام اکانت بخواهید استفاده کنید، می‌تواند در بحث ایجاد چندین اکانت در یک سرویس مؤثر باشد. گاهی تعداد محدودی اکانت (مثلا حداکثر ۱۰ اکانت) می‌توانند در لحظه ثبت نام از یک شماره تلفن برای تأیید هویت استفاده کنند. یا وقتی چند بار از یک کامپیوتر یا یک آدرس آی‌پی ثبت‌نام در یک سرویس صورت می‌گیرد، سایت مذکور با احتمال روبات بودن ثبت‌نام‌ها ممکن است از شیوه‌هایی مانند پیامک و … برای احراز هویت کاربر استفاده کند.

حالا قوانین هر چه باشد یا نباشد، شما هر وقت جستجو کنید انواع پیشنهادهای فروش ممبر و لایک و سین (دیده شدن پست در تلگرام) را خواهید دید. مبلغ مشخصی را پرداخت می‌کنید تا تعدادی کاربر به کانال تلگرام شما اضافه شوند، یک نوشته (پست) در کانال تلگرام شما به تعداد مشخصی بازدید (seen) شود. یا تعداد مشخصی کاربر، اکانت اینستاگرام یا توییتر شما را فالو کنند.

چگونه فالوئرهای فیک توییتر و اینستاگرام را تشخیص بدهیم؟

به محض این که یک نفر در توییتر یا اینستاگرام شما را فالو کرد، ذوق‌زده نشوید، چند مثال از اکانت‌های غیرطبیعی را ببینید، چنین اکانت‌هایی یا به کلی فیک هستند، یا درجه اطمینان خیلی پایین‌تری خواهند داشت:

  • اکانتی که هنوز هیچ مطلب قالب توجهی و معنی‌داری منتشر نکرده است ولی چندده یا حتی چندصد نفر فالوئر دارد
  • اکانتی که اطلاعات دقیقی از خودش نداده است، نه عکس نه سن نه محل سکونت نه اسم و فامیل درست و حسابی، هیچ کدام را ندارد
  • اکانتی که عکس یک دختر با پوشش آنچنانی را دارد که بعید به نظر می رسد عکس خودش باشد، یا به جای عکس پروفایل از نماد و نقش استفاده می کند
  • اکانتی که نام کاربری‌اش بی‌معنی و درهم (مثلا xyz123 یا حروف در هم و نامنظم) یا بیش از حد نمادین (مثلا نام و فامیل کوروش آریایی! یا Cyrus Irani) باشد
  • اکانتی که محتویات آن مستقیما توسط کاربر انسان، نوشته نمی‌شود و بیشتر به صورت لینک‌هایی است که توسط ربات فرستاده می‌شود. حالا اگر یک اکانت هیچ حرفی از خودش نمی‌زند و تمام محتویاتش به این شکل باشد، می‌توان گفت که توسط انسان کنترل نمی‌شود.

ابزارهای آنلاین تشخیص ممبر و فالوئر فیک

https://botcheck.me را به عنوان نمونه اول ببینید. یک کادر در وسط صفحه هست. نام کاربر مورد نظر را وارد کنید. در مرحله اجرا از شما خواهد خواست که با کاربرتان وارد توییتر بشود، در صورتی که مساله احتیاطی در کاربرتان ندارید می‌توانید با همان وارد بشوید و وضعیت کاربر موردنظرتان را بررسی کنید.
اگر محتاط هستید، بهتر است برای موارد این چنینی یک کاربر دیگر توییتر داشته باشید که اطلاعات خصوصی‌تان در آن نباشد.

TwitterAudit ابزار آنلاین تشخیص فالوئر فیک توییتر

توییتر آدیت https://www.twitteraudit.com یکی از این ابزارها است که برای تشخیص ممبر و فالوئر فیک در شبکه اجتماعی توییتر استفاده می‌شود. کافی است آدرس توییتر مورد نظرتان را در کادر وارد کنید. برای دیدن نتایج لازم است که با اکانت توییتر وارد بشوید، نگران نباشید، مجوز بدهید و نتیجه را ببینید، پس از تمام شدن کار می توانید در تنظیمات توییتر، دسترسی این برنامه را به اطلاعات اکانت خود، مسدود کنید.

ابزار تشخیص فالوئر و ممبر فیک برای اکانت توییتر

ابزار تشخیص فالوئر و ممبر فیک برای اکانت توییتر

اگر ابزار توییترآدیت را به صورت پولی (Pro) استفاده کنید، علاوه بر آمار عددی، امکان آنفالو کردن خودکار فالوئرهای فیک شما را خواهد داشت. در ضمن آمار آدیت اکانت شما را به صورت عمومی نشان نخواهد داد.

SproutSocial ابزار آنلاین چند منظوره برای آنالیز و مدیریت اکانت شبکه اجتماعی

سایت sproutsocial.com  یک ابزار آنلاین چند منظوره است که می‌توانید برای مدیریت و تحلیل وضعیت اکانت‌های شبکه اجتماعی (ترجیحا تجاری) استفاده کنید. این ابزار روی شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام، توییتر، لینکدین، فیسبوک و گوگل‌پلاس کار می‌کند.

علاوه بر آنالیز تک تک شبکه‌های اجتماعی شما، در شبکه‌های اجتماعی و نمایش آن‌ها در یک داشبورد، ضریب تعامل (Engagement Rate) با کاربران و فالوئر ها را هم به شما نشان خواهد داد. ضریب تعامل یک عامل کیفیتی است، بر خلاف تعداد فالوئر و لایک که به تنهایی حساب کنیم، صرفا از نظر کمیتی به ما اطلاعات می‌دهند.

از طریق دریافت و جمع‌آوری خودکار اطلاعات فالوئرها -که مشتریان بالقوه هستند- این سایت امکان ایجاد یک سیستم ارتباط با مشتریان را برای شما فراهم خواهد کرد. طبیعتا سیستم‌های مبتدیانه‌ای مانند پانل‌های پیامک که بخواهید سالگرد تولد یا ازدواج را به مشتری تبریک بگویید و تخفیف بدهید، در برابر چنین ابزاری، حرف برای گفتن ندارند.

ابزار آنلاین تشخیص ممبر و فالوئر فیک در شبکه های اجتماعی اینستاگرام و توییتر و لینکدین و گوگل پلاس و فیسبوک

برای پروفایل شبکه اجتماعی، فالوئر و ممبر خریده ام، الان چه کنم؟

اگر ابتدای کار است توصیه می‌کنم پیش از این که تبلیغات شروع کنید و محتوا منتشر کنید، همه را حذف کنید.  از ابزارهای آنالیز شبکه اجتماعی پولی می‌توانید استفاده کنید و توسط آن ها اعضا و فالوئرهای فیک را از پروفایل‌تان حذف کنید. البته ممکن است بین اعضای خریداری شده برای کانال تان، کاربران واقعی هم باشد. در این حالت بخشی از روند تحلیل مشتریان را از دست داده اید و از این به بعد باید اصولی کار کنید.

اگر در تلگرام این کار را کرده اید و تعداد اعضای کانال را با خرید ممبر و فالوئر زیاد کرده اید، بهترین پیشنهادی که دارم این است: کانال را به کلی حذف کنید و از اول بسازید.

وارد بازی‌های سوخته و نخ‌نمای چالش عکس در تلگرام هم نشوید. این مسابقه در واقع یک نوعی حمالی است که به هوای یک جایزه ۱۰۰هزار تومانی این کار شروع می شود که هر کسی تعداد بازدید بیشتری روی عکس فرزند دلبندش بود، جایزه بیشتری بگیرد ولی عملا هزینه‌ای که برای این کار می‌شود بسیار بیشتر از جایزه اش است. مضافا بر این که بچه را درگیر این موضوع می‌کنند و در نهایت پدر و مادرهایی هستند که جایزه برای شان مهم نیست و حاضرند چندصدهزار تومان هزینه کنند که بچه شان اول بشود و خوشحالی کند. فایده این کار مستقیم به جیب صاحب کانال خواهد رفت و شما تبلیغات‌چی و دادزنِ بی مواجب آن کانال هستید. قطعا همیشه به پدر و مادرهای پولدارتر بازی را خواهید باخت. برای زحمتی که کشیده‌اید خسته نباشید!

شیوه درست این است که شما با توجه به کیفیت خدمات و مطالب و عکس و ویدئوی منتشر شده در شبکه اجتماعی، به تدریج به فالوئرها و ممبرهای کانال تان اضافه شود. گاهی یک مطلب اضافه می کنید و می بینید تعداد کمتر شد، این به شما علامت می‌دهد که این مطلب، به سلیقه مخاطبان شما نخورده است.

کمیت یا کیفیت در بحث افزایش تعداد ممبر و فالوئر

این که ما هزاران نفر فالوئر را یک شبه بخریم در بحث کسب و کار برای ما فایده نخواهد داشت. شبیه ارسال پیامک انبوه برای مخاطبان بی هدف است. یعنی شما ممکن است آگهی تخفیف ویژه لباس های زنانه را بدون هدفگیری برای ۱۰هزار نفر پیامک کنید، بین این جمعیت ممکن است نوجوان ۱۶ ساله هم باشد که مخاطب کالاهای شما نیست.

مهم است که پیام درست در زمان درست به مخاطب درست برسد. مشخصه تبلیغات اینترنتی چه در فضای موتور جستجو، یا بازاریابی ایمیلی یا آگهی‌های پولی کلیکی (PPC=Pay Per Click) همین است. چون برای هر کلیک از طرف مخاطب باید پول پرداخت کنید، حداکثر تضمین را به شما می دهند که آگهی شما برای مخاطبی که به دنبال کالا و خدمات شما است، نمایش داده شده است.

خرید ممبر و فالوئر تلگرام و اینستاگرام و توییتر

شبکه اجتماعی کمیت یا کیفیت
تعداد ممبر و فالوئر
خرید ممبر و لایک و فالوئر

در بحث شبکه‌های اجتماعی هم صرفا وجود تعداد بالای فالوئر، نه منتهی به فروش خواهد شد نه اعتباری برای ما می آورد که بخواهیم با آن تبلیغات انجام بدهیم و پول آگهی بگیریم. ابزارهای تشخیص ممبر و فالوئر فیک بیشتر از هر زمانی در دسترس همه هستند و کسی برای فالوئرهای فیک، ریالی هزینه نخواهد کرد. آن چه مهم و کارساز است، تعامل با کابران و اعضای کانال در شبکه اجتماعی است. این که برای بازنشر مطلب و عکس شما نیاز به عجز و التماس نیست که «تو رو خدا برای همه بفرستید» وقتی شما محتوای درجه یک تولید کنید، اعضا و مخاطبان برای بازنشر آن از یکدیگر سبقت خواهند گرفت که زودتر از دیگران، محتوای مفید شما را به بقیه مخاطبان، برسانند.

برای آغاز به کار یا بررسی و عیب‌یابی اکانت شبکه اجتماعی کسب‌وکارتان با من تماس بگیرید.

 

منابع

لینک‌ها و مطالب مرتبط

نکات مهم اکانت اینستاگرام کاری و فروشگاهی