یک تصوری هست که بهینه سازی وبسایت برای موتور جستجو (سئو) هیچ خرجی ندارد. مدیران شرکتها گاهی فکر میکنند، سئو یک کار ساده مانند ویرایش محتوای فعلی وبسایت است. در نتیجه بودجه یا نیروی کار اختصاصی برای سئو در نظر نمیگیرند تا بهبود کارآیی نتایج جستجوی اینترنتی سایتشان را ببینند.
در واقع بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجوگر این نیست که کلیدواژهها را اینجا و آنجا تغییر بدهیم. سئو بهینهسازی بازاریابی دیجیتال است به طوری که آن را با نیازهای یک کسبوکار و مشتریانش تطبیق بدهد. این امر محقق نخواهد شد مگر با اولویت دادن و اختصاص منابع و تلاش مداوم.
عمدهترین نگرانی که از مشتریانم شنیدهام این است که نمیتوانند توصیهها و تاکتیکهای سئو را پیادهسازی کنند. آنها ممکن است بدانند که چه باید انجام بدهند، ولی چگونگی پیاده سازی سئو را نمیدانند و در همان مرحله چکلیست توصیه شده برای سئو باقی میمانند.
گاهی پس از مشاوره برای مشتریانم در خصوص تاکتیکهای سئو، آنها پاسخ میدهند: ولی ما برای انجام این کار نیاز به دانش و مهارت آیتی داریم. شما میتوانید آیتی را با بخشهای حقوقی، برندینگ، یوایکس (تجربه کاربران و مشتریان)، اجرایی، اطلاعات محصول، خلاقیت یا استراتژی جایگزین کنید.
برای سئو به همکاری با بخشهای مختلف شرکت نیاز خواهد بود. در پروژههای سئو برای شرکتهای بزرگ به ندرت پیش میآید که بدون ارتباط با بخشهای دیگر شرکت، بتوانید انجام بدهید.
بنابراین طبق توصیه کارشناسان و خبرگان سئو، لازم است که با افراد زیادی در بخشهای مختلف سازمان (سئو، فنی، مارکتینگ) صحبت کنید.
توضیح چرایی و چگونگی استراتژی سئو برای شرکتهای بزرگ
اولین گام برای به دست آوردن منابع سئو این است که توضیح بدهید دنبال چه هستید و چرا آن منبع برای سئو لازم است.
اغلب سئو کار ها به اشتباه فکر میکنند که هر کسی زبان آنها را میفهمد. لازم است در گام اول سئو کار ها با اطلاعات سطح بالا و کافی به مشتری (یا همان مدیر سازمان مشتری) کارشان را توضیح دهند تا مخاطب کامل متوجه بشود. این اطلاعات باید به قدری باشد که بتوان آن را به عنوان طرح اجرایی و قابل فهم استفاده کرد.
مثلا ممکن است بخواهید یک لینک را به منوی بالای سایت اضافه کنید. این کار برای یک سئو کار دلیلش روشن است: این کار لینک آتوریتی را برای صفحه داخلی افزایش میدهد و باعث بیشتر دیده شدن آن در نتایج جستجو و در ادامه فروش بیشتر خواهد شد. خب پس حتما شرکت این را خواهد خواست و از آن استقبال خواهد کرد.
ولی این که صرفا یک ایمیل به مدیر شرکت بفرستید و بگویید که میخواهید یک لینک به منوی سایت اضافه کنید، اغلب موارد به دلیل نامفهوم بودن ممکن است پذیرفته نشود. یا مثلا یک صفحه محتوایی جدید را پیشنهاد بدهید و کارهای مشابه این که سئو کار ها انجام میدهند، فایدهای نخواهد داشت.
خب حالا به مرحله «چرا» میرسیم. در اغلب موارد دلیل اصلی پیادهسازی یک تاکتیک سئو، بازگشت سرمایه، افزایش فروش و درآمد است. ولی همه چیز این نیست. دلایل دیگری هم هستند. مثلا ممکن است بخواهید میزان آگاهی از برند شرکت را بین مشتریان و مخاطبان افزایش بدهید، یا بین برند و یک موضوع خاص که سر زبانها افتاده است، ارتباط ایجاد کنید، یا بیشتر از قبل جلوی چشم مخاطبان و بازدیدکنندگان قرار بگیرید و آنها را به مشتری تبدیل کنید.
چطور استراتژی سئو را مستند کنیم
در خصوص روشهای بهینهسازی وبسایت برای موتور جستجو، محتوا و نتیجه مهم است، نه قالب و ظاهر. مستندسازی را در فایل ورد بدهید یا پاورپوینت، فرقی نمیکند.
باید چیزی بگویید که راهکار پیشنهادی سئو را به روشنی بیان کند و ارزش آن را به صورت عدد و رقم توضیح بدهد. مثلا:
اضافه کردن یک لینک به منوی بالای صفحه، فروش ما را از نتایج ارگانیک سرچ گوگل، حدودا ۵۰میلیون تومان بیشتر خواهد کرد.
در ادامه دلیل پیشنهاد این راهکار را توضیح دهید. در مثال بالا باید ساختار سایت، لینکهای داخلی و لینک اتوریتی و اهمیتش در الگوریتمهای رتبهبندی موتور جستجو را توضیح دهید. در پایان باید محاسبات مربوط به این برآورد را هم به طور مستند بیان کنید. بله! همین است! یک شرکت بزرگ برایش عدد و رقم و فروش و درآمد مهم است، نه صرفا این که افتخار کند به اول بودن در گوگل. به همین خاطر ادبیات و محتوای صحبت شما، به کلی با موارد سئو در سایتها یا شرکتهای تازهکار فرق دارد.
سؤالاتی را که از شما خواهند پرسید، پیشبینی کنید و برایش پاسخ داشته باشید. «لینک اتوریتی چیست و چه اهمیتی دارد؟» یا «چرا بودن یک لینک در منوی اصلی هدر سایت، مهمتر از جاهای دیگر است؟»
توصیههای ویژه کدام است؟ چگونه توضیح خواهید داد؟ اگر یک لینک است، به کدام صفحه لینک خواهید داد؟ آیا لینک به صفحه دستهبندی (Category) خواهید داد که از قبل هست، یا یک دستهبندی اصلی جدید میسازید؟
محتوای تصویری هم آماده کنید. لازم نیست که سراغ طراح و گرافیست بروید. یک اسکرینشات بگیرید و با فلش و متن، حاشیهنویسی کنید، جواب میدهد. یا ایده را به صورت دیاگرام ترسیم کنید و یک عکس از آن را داخل فایل پروپوزال سئو قرار دهید. مهم است که تصاویر پروپوزال شما با مفهوم باشد، نه این که یک طراحی گرافیکی خیلی دقیق و نهایی.
دلایل احتمالی برای این که چرا این توصیهها پیش از این پیادهسازی نشدهاند، در ذهنتان آماده داشته باشید. احتمالا بخش برندینگ شرکت از شما نمودارها و تصاویر دقیقتری خواهند خواست. یا ممکن است بخش یوایکس در نظر داشته باشد که جابجایی کاربران در سایت را کمتر کند. یا ممکن است تیم توسعه نرمافزاری و برنامهنویسی وبسایت شرکت، نظرشان این باشد که پیشنهادهای شما به آن راحتی که حرفش را میزنید، قابل اجرا نیست. با پیشبینی این احتمالات، راهکارهای جایگزین را در نظر داشته باشید.
هر چه پروپوزال شما پیچیدهتر باشد، مستندات شما هم باید متناسب با آن جزئیات بیشتری داشته باشد. این جزئیات باید شامل توضیحات متا تگها، استراکچر دیتا، ریدایرکتها، محتواها، قطعات کد و پلانهای احتمالی باشد.
نویسنده: جیل کوچر براؤن
لینک منبع: https://www.practicalecommerce.com/implement-seo-tactics-large-companies
لینک مطالب دیگر من راجع به سئو
عوامل سئو – فاکتورهای مؤثر در رتبه موتور جستجوی وبسایت